Kaupallinen yhteistyö babboe.fi kanssa.
“Olet aina kehunut, kuinka kätevä peräkärry on lasten kuljettamiseen ja nyt vaihdoitte tuollaiseen laatikkopyörään”, ihmetteli tuttavani avoimesti hämmästyneenä muutama viikko sitten.
Luonnollinen jatko puuskahdukselle oli tietenkin: “Miksi?” Samaa kysymyssanaa on käyttänyt aika moni muukin. Tässäpä perustelut.
Pyöräkärry on mielestäni edelleen hyvä, kunhan tietyt reunaehdot täyttyvät. Tärkein niistä on, että lapset mahtuvat sinne hyvin. Meidän kaksi pienempää lastamme (4v on jo 120 cm) eivät enää mahtuneet sujuvasti ja sopuisasti kärryyn. Kolmea lasta sinne ei tietenkään kannattanut edes yrittää. Käyn mielelläni kaupassa naperoiden kanssa, mutta ruokaostoksemme ovat nykyään sellaista kaliiberia, että pyöräkärryn takakontti jäi liian usein pieneksi.
Ostamallamme Babboe Curve-E pyörällä kuljettaa neljää lasta tai kahta lasta ja neljää ruokakassia erittäin sujuvasti. Jopa hieman yli 130-senttinen seitsenvuotiaamme mahtuu myös sadekatoksen alle kypärä päässä, kun istuu keskipaikalla.
Toinen pyöräkärrystä pois työntänyt seikka oli yksi maailman yleisimmistä kemiallisista yhdisteistä. H2O. Kärryn kastuminen oli rivarikämpässä asuville pienoinen ongelma. Kuivattaminen nimittäin tapahtui nostamalla koko komeus olohuoneeseen. Kaunis pyörä olohuoneen seinällä voi olla sisustuselementti, mutta pyöräkärry olohuoneen nurkassa ei. Myöskään kärryn mukanaan tuoma hiekka ja pöly eivät varsinaisesti edesauttaneet kodin sisustuslehtimäisyyttä.
Babboessa ei ole vakiovarustettuna lainkaan tekstiileitä. Sateelta ja viimalta suojaavan katoksen irrottamiseen menee minuutti ja se voi kantaa sylissä suoraan kylppäriin kuivumaan.
Jälkeläisemme eivät ole lapsikatalogin harvasanaisinta mallia. Pyöräkärryssä istuessaan keskimmäinen huuteli vähän väliä iskälle huomioitaan, mutta enhän minä niitä fillarin satulaan kuullut. Tympäisi huutaa vähän väliä, että jutellaanpa perillä. Ohjaustangon edessä olevassa paljussa matkustavien nassikoiden kanssa on todella helppo jutella koko ajan.
Curve-E:ssä on nimensä mukaisesti myös E-vitamiinia. E niin kuin electricity. Sähköavusteisuus on ainakin toistaiseksi toiminut niin kuin kuvittelin sen toimivankin: voin käydä hakemassa ekaluokkalaisen koulusta kaksi tai kolmet penskaa laatikossa ilman, että kotona tarvitsee vaihtaa vaatteita hikoilun takia. Onnistuuko tämä talvellakin, jää nähtäväksi.
Olen ajanut paljupyörällä nyt pari sataa kilometriä. Se on enemmän kuin pyöräkärryn korvaaja. Ainakin syksyn säässä se on todellinen kakkosauto. Lähden huomattavasti mieluummin kauppaan sillä kuin autolla. Perhepyörään nimittäin näyttää pätevän sama kuin kaikkeen fillarointiin – silloin tuppaa hymyilyttämään.
Isäkuukausien Facebookissa ja Instagramissa pyöräillään paljon ja säännöllisesti. Hyppää kyytiin! Blogia voi kätevästi seurata myös blogit.fi-palvelun avulla.